Over MijDienst
MijDienst ondersteunt en begeleidt gezinnen die het moeilijk hebben. Of het nu gaat om ouders die extra hulp kunnen gebruiken bij het opvoeden van hun kinderen, of om jongeren met psychische problemen waardoor zij moeite hebben mee te komen met het maatschappelijk verkeer: MijDienst helpt.
Wij zetten ons in voor gezinnen die op psychologisch en/of sociaal vlak een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo richten wij ons naast Nederlandse gezinnen ook op allochtone gezinnen: gezinnen met uiteenlopende nationaliteiten en culturele achtergronden. MijDienst is een multiculturele organisatie die zich inzet ten behoeve van het bevorderen van de integratie en het vergroten van maatschappelijke kansen van kwetsbare gezinnen.
Brede Aanpak
MijDienst verleent verschillende diensten waarbij het gezin centraal staat. Niet alleen helpen wij gezinnen onderlinge problemen aan te pakken, ook helpen wij hen op weg in het maatschappelijk verkeer.
Omdat doorgaans het hele gezin gebukt gaat onder de moeilijkheden van bijvoorbeeld één van de ouders of de kinderen, richt MijDienstzich altijd op de cliënt en diens omgeving. En omdat problemen van verschillende aard – bijvoorbeeld psychische en sociale – vaak met elkaar samenhangen, richt MijDienst zich op een brede aanpak.
MijDienst biedt hoogwaardige hulpverlening, afgestemd op de specifieke behoeften van onze cliënten. Hierbij zijn wij gespecialiseerd in het op weg helpen van gezinnen met een niet-Nederlandse achtergrond binnen de Nederlandse samenleving.
Kernwaarden
Kwaliteit
We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat we goed luisteren naar onze partners en clienten zodat we gericht maatwerk kunnen leveren.
Maatschappelijke Impact
We leveren een bijdrage aan een betere maatschappij door deelnemers met een afstand tot arbeidsmarkt te activeren om datgene te doen waar ze gelukkig van worden. We gaan voor duurzame oplossingen en vergroten hiermee het bewustzijn en de zelfredzaamheid.
Ethisch en integer
We streven in onze werkwijze naar omgangsvormen waarbij alle betrokkenen recht wordt gedaan. Concreet betekent dit dat we respectvol omgaan met de medemens, met aandacht de vraagstukken benaderen en dialogen op grond van gelijkwaardigheid voeren.